Paree Fine Art, Tekeningen

In de beginjaren was ik erg gecharmeerd van Japans en Chinees schilderen. Dus meldde ik
mij aan voor Sumi e.
Vooral de allereerste lessen zijn belangrijk geweest. Het vasthouden van de kwast, het proces van maken van de inkt en bestudering van het onderwerp en de houding van het lichaam. Het schilderen van bamboe ben ik blijven herhalen. Met kwade streken!
Simplificeren en tot de essentie brengen van een onderwerp is de filosofie bij Chinees schilderen
To get at the heart of the story…

 

Tekenen doe ik nog steeds graag. Het uitwerken van een mooie tekening, het geduld ervoor opbrengen. De concentratie, heerlijk vind ik dat. De eenvoud van het potloodje!

wat is de definitie van de tekening? Wat mij betreft heeft het te maken met de lijn. Ik werk meestal in vlakken, ik werk soms met lijnen. Ik heb hier ook toegevoegd, het werk waarbij ik lijnen heb uitgevoerd  met de kwast.

Klik op een foto voor een vergroting. Alles is in aquareltechniek, tenzij anders vermeld (in de vergroting).