Paree Fine Art, Tekeningen

In de beginjaren was ik erg gecharmeerd van Chinees en Japans schilderen, nog steeds trouwens.
Vooral de allereerste lessen in sumi e zijn belangrijk geweest. Het vasthouden van de kwast, het proces van het maken van de inkt en  de bestudering van het onderwerp en de houding van het lichaam. Het schilderen van bamboe ben ik blijven herhalen. Met kwade streken!
Simplificeren en tot de essentie brengen van een onderwerp is de filosofie bij Chinees schilderen
To get at the heart of the story…  you have to go back to the beginning

Tekenen doe ik nog steeds graag. Het uitwerken van een mooie tekening, het geduld ervoor opbrengen. De concentratie, heerlijk vind ik dat. De eenvoud van het potloodje!

wat is de definitie van de tekening? Wat mij betreft heeft het te maken met de lijn.
In de natuur zijn er geen lijnen. Met dit in mijn hoofd ging ik in vlakken werken, aan de slag met mrestwaarden en de toonwaarden. En toch, is er altijd eerst die lijn.                                                         De lijn is eenvoudig en puur. Hij draagt een intrinsieke beweging in zich.

ik heb hier ook toegevoegd werken waarbij de lijn is uitgevoerd met de kwast

Klik op een foto voor een vergroting. Alles is in aquareltechniek en potlood, tenzij anders vermeld (in de vergroting).