Paree Fine Art, Werk in Kleur

In januari 2016 kon ik terecht in een cursusgroep van Mia Koeneman; van wie ik zoveel heb geleerd over het gebruik van kleur en over de techniek van het aquarelleren. Mia reikte mij een palet aan, die bijzonder praktisch blijft en die ik in de loop der tijd perfectioneerde met mijn eigen voorkeuren qua merk.
Kleur bleef lange tijd ondergesneeuwd in mijn werk, omdat ik zo bezig was met het model. Lange tijd ook heb ik getracht kleur in mijn modelwerk te brengen. Eindeloos heb ik geoefend aan de hand van de boeken van de onvolprezen Charles Reid. Elk seizoen weer begon ik opnieuw met doornemen van zijn boeken. You have to go back to the beginning…

En elk seizoen begrijp ik beter wat Charles bedoelt qua toon, qua schaduw en licht. Hoe het aquarel te hanteren, hoe ik wat ik wil uitdrukken in aquarel-techniek kan realiseren. Alleen het model-palet bleef een blok aan mijn been. En uiteindelijk swam ik tot het inzicht, ik moet de twee gaan scheiden: Kleur krijgt zijn eigen plaats.

Ik kan zoveel plezier ontleden aan kleur en ik neem er een ander onderwerp voor.
Natuur en de eigen omgeving.

Gedurende corona heb ik eindelijk de tijd gevonden om het landschap als onderwerp te bestuderen.
Het landschap, met name het landschap waar ik ben opgegroeid, de Zak van Zuid-Beveland in Zeeland en de stad waarin ik woon, Eindhoven, zult u terug gaan vinden in onderstaande werkstukken.